RW119 | De eerste dagen en stenen

Geplaatst op 23 jul 2019 - 22:29

De eerste dagen, stenen, bezoeken en spelletjes.

Maandag werden we voor het eerst wakker in ons verblijf. De eerste gmg was fijn, want er was eten. Hierna gingen we de klamboes ophangen, wat niet bij iedereen even vlekkeloos ging en soms nog steeds niet in orde is (Jiska & Naomi).

Daarna hebben we de eerste stenen gelegd met de locals onder leiding van een schreeuwende (of hoe hij het noemt zingende) Timo en een wel Engels sprekende Joël. Na de bouw hebben we de eerste douche gehad met warm (!) water.

De tweede bouwdag duurde lang want veel mensen waren moe. Iedereen heeft een steentje bijgedragen aan het bouwen van een muur. Zelfs de locals die de meiden wel erg interessant vinden (denk hierbij aan huwelijksaanzoeken, verzoeken om langer te blijven en er werd gevraagd naar telefoonnummers). Ook was er voor de eerste keer een kinderprogramma. Echter moesten Jurrian en Sjoerd zelf de kinderen halen, want die kwamen niet vanzelf. Ook werd er een cultuuruitstapje gemaakt naar een zelfhulpgroep. Voor de verandering aten we vandaag weer patat. Je kan het haast niet voorstellen, maar dit worden we een beetje zat. We hebben de avond afgesloten met duelleren. Nadat Olivier en Marco elkaar urenlang hebben aangestaard zonder te lachen, Jurrian en Stijn wel 1x hebben opgedrukt en iedereen op volgorde heeft gestaan van verschillende persoonsgegevens, ging iedereen voor één keer op tijd naar bed zodat er morgen weer fris gebouwd kan worden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.