RW119 | Van tranen tot ochtend serenade

Geplaatst op 1 aug 2019 - 14:45

Hoe het met iedereen gaat? Erica geeft ons een aardig inkijkje als ze op bezoek gaat met Evelien op het project. 

Bij aankomst flitste het cameralicht van Bram ons een warm welkom toe. En Anne en Laura kwamen aanlopen met een babybadje. Aan tafel vertelde Thijmen vol enthousiasme hoe enorm geweldig hij het hier vindt en hoe weinig hij alle voordelen van Nederland mist. 

Stijn helpt ons om geen ontwenningsverschijselen te krijgen, dankzij zijn gele hesje. Sjoerd was nog net niet in tranen uitgebarsten, toen bleek dat Gijs wel groetjes kreeg van zijn moeder. Esmee, die eigenlijk niet van kinderen houdt, is helemaal in haar element bij het kinderwerk. Ilse overwint zichzelf iedere dag weer en geniet met volle teugen. Janine was helemaal in haar element tijdens de sing-inn.  

Jiska maakt zich op alle mogelijke manieren nuttig, door o.a. mee te helpen in de keuken. Naomi ontpopte zich als ware teamcaptain en leidde de vrouwen naar de overwinning. We ontdekten een heel nieuwe kant van Marco, dansen is dus wel echt zijn ding! Olivier is echt een allemans vriend en vertaald er lustig op los.  

Dorine en Els stortten zich vol overgave op het ontwerp van het logo, wat geweldig goed is gelukt. En we hebben Julian niet gelukkiger gezien dan toen hij mocht slijpen en lassen tbv de kozijnen. Britt en Rachel zijn echt onvermoeibaar, die buffelen door ondanks alles. Jurrian is onze wandelende talenknobbel en spreekt al bijna vloeiend KinyaRwanda. 

En laat ik de leiders niet vergeten. Erik geeft ons nagenoeg iedere ochtend een serenade. Gijs heeft sinds 2009 niet zoveel meer gebouwd. Alie is zowel voor de groep als de bevolking de medisch specialist. Dankzij René en zijn P20 piepen onze deuren niet meer. Joel ontpopt zich als een echte leider. Ronieke leidt het kinderwerk met verve. Willemieke is naast cultuurleider een geliefd fysio. Hester is een ware begeleidster van al onze zangoptredens. En last, but not least: Timo! Onze onvermoeibare sfeermaker. 

Zoals jullie begrijpen: onze tijd hier is fantastisch!

P.s Het hoogste punt is bereikt.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.