RW222 | Huisbezoek en pannenkoeken

Geplaatst op 11 aug 2022 - 08:44

Een middag vol dankbaarheid

Inmiddels zijn al 3 GMG groepjes op huisbezoek geweest. Te voet gaan we op bezoek bij families in de omgeving. Vaak zijn ze boer en verbouwen ze bananen en hebben ze een aantal dieren (kip/geit/koe). We krijgen een rondleiding door het huis, kunnen vragen aan hen stellen via onze hele leuke tolk Jafeth en zij willen ook van alles weten over onze levens en families. Daarna gaan we samen pannenkoeken bakken en geven we de pan en een aantal cadeautjes (o.a. speeltje voor de kinderen, suiker, rijst) als bedankje voor de gastvrijheid. We hebben een aantal reacties van deelnemers op een rijtje gezet:

Emma: “het was gezellig en leerzaam”

Kirsten: “we werden met open armen ontvangen bij de familie. We kregen een goede indruk van hoe zij leven”

Elise: “ze waren heel open en ze vonden het heel bijzonder dat wij met hen pannenkoeken gingen bakken. Het was erg leerzaam. “

Ezra: “het was erg interessant hoe de mensen daar leven. Ik werd bewuster van het cultuurverschil.”

Ayana: “ik vond het erg leuk om de mensen te ontmoeten en pannenkoeken met ze te bakken. Ik vond het leuk om te zien dar ze zo blij waren met de cadeaus.”

Pieter: “verrassende interesse vanuit beide kanten”. 

Kornelis: “ik voelde me erg welkom, de pannenkoeken thuis zouden wel iets lekkerder zijn geweest.”

Arjan: “het was heel interessant om veel te leren en te zien over hun cultuur. We voelden ons erg welkom”

Esther: “het was erg mooi om langs te gaan bij de locals omdat ze heel gastvrij en nieuwsgierig waren naar ons leven. Het was ook lastig om te zien en te verwerken wat ze niet hadden. “

Thirza: “ze waren heel gastvrij en het was heel gezellig. “

Rosalyn: “indrukwekkend om te zien met hoe weinig spullen ze zo blij kunnen zijn.”

Lucas vO en Julian: “het was positief dat we met een klein gebaar van pannenkoeken bakken, ze zo dankbaar waren. Het was mooi om te zien dat ze zo gastvrij waren. We gaan via de tolk de foto’s doorsturen naar het gezin, zodat zij die geprint krijgen als herinnering. “

Het lifeskills programma heeft afgelopen dagen plaats gevonden. Daar komt binnenkort meer over. Vandaag is de eerste dag football 4 water, waar we samen gaan voetballen en gaan vertellen over hygiëne.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.