RW223 | Uitzwaai moment

Geplaatst op 7 aug 2023 - 04:50

Vol spanning en verwachting stond de groep met familie en vrienden op het kerk terrein in Walterswald voor een prachtig uitzwaai moment. Alle bagage stond snel klaar en de laatste minuten ging snel voorbij. Ze zijn op weg richting Brussel.

02:30 en iedereen was er. Een gezelige groep verzamelde onder de straat verlichting klaar voor het uitzwaaien. De tijd ging snel voorbij. Om 03.45 in een kring kwamen de laatste woorden voor vertrek van Joël Postma (hoofdleider). Ouders, zussen, broers, oma's, opa's en vrienden stonden dichtbij. Joël gaf een prachtig woord en gebed.

Zij waren klaar, maar waar was de bus .... door de chauffeur te bellen kwamen wij erachter dat hij in het dorp maar een paar honderd meter weg was. 

Iedereen sprong in de bus. Een paar hadden de ogen al dicht. Het is dus midden in de nacht!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.