SA119 | Een dag in Karatara

Geplaatst op 26 jul 2019 - 09:17

Lees mee met de avonturen van de groep in Karatara

Goedemorgen lieve mensen! Woensdag 24 juli begon regenachtig, maar gelukkig klaarde het in de loop van de (bouw) ochtend snel op. Een aantal deelnemers kregen de taak om te graven voor de keerwal en een aantal anderen hebben meegeholpen met de bouw van de wc- en douchehokjes in de tweede container. Daarna konden we genieten van een heerlijke lunch.

Om 14.00 was de inloop van het kinderwerk en er kwamen al een aantal kinderen binnendruppelen. Als eerste hebben we kennis gemaakt met de kinderen door te tafelvoetballen en te poolen, hierna gebben we gezongen en gedanst. We hebben elkaar een dans aangeleerd en het verhaal van David en Goliath uitgespeeld. De kinderen vonden het geweldig! Daarna hebben we wat gedronken en een werkje gemaakt. 

Om 17.30 gingen we avond eten en hierna startte het avondprogramma van Janneke en Lisanne. Toen gingen de ogen toch dicht, want de volgende ochtend moesten we al weer vroeg uit de veren. 

De volgende ochtend werden we gewekt door Boukje en de bouwdag ging weer beginnen. Janke, Jenica, Janneke, Femke en Judith gingen samen met Theo naar Knysna om boodschappen te halen. Ook hebben we boodschappen gebracht bij een creche in een sloppenwijk en deze daar afgeleverd. Dit maakte veel indruk. Ook hebben we de organisatie Youth For Christ bezocht. Om 14.00 was het ook voor dit groepje weer tijd om te gaan bouwen. Voor een ander groepje ging het kinderwerk van start. Dit was gelukkig een grotere groep dan gisteren! 

Om 17.30 stond het diner weer klaar, rijst met vis deze keer. De avond was voor iedereen vrij te besteden en een aantal deelnemers hebben hier gretig gebruik van gemaakt door vroeg naar bed te gaan. 

Groetjes Janneke en Jenica 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.