SA122 | Op naar Cupido Pancakes restaurant

Geplaatst op 2 aug 2022 - 23:25

Op zondag naar een restaurant? Jazeker! En nog vele andere avonturen uit Zuid Afrika!

Zondagochtend maakte Tom iedereen wakker. We mochten uitslapen tot 07.30 wat een luxe! Om 09.00 stapten we fris en fruitig de busjes in, op naar Knysna, waar we we een Afrikaanse dienst gingen bijwonen. Bij binnenkomst kregen we direct allemaal koffie of thee, dat beloofde veel goeds. De Worshipband zong vooral Engelstalige nummers, dus we konden zo lekker meezingen. De voorganger sprak over Jozua, waar de een aandachtig het Afrikaans probeerde te verstaan, haakte de ander toch af. Na de preek was het showtime. Als groep hadden we twee nummers ingestudeerd, "Groot is Hij" in drie-delige canon en May You Have van Trinity. Gelukkig bleek onze uitvoering beter te gaan dan de generale.

Onze laatste klanken betekende het einde van de dienst en mochten we opnieuw aan de koffie. Dit keer zelfs met mini pannenkoeken.

Na de dienst had coördinator Theo nog een verrassing in petto. We gingen in Knysna naar de hedge. Een prachtig natuurgebied met rotsen en helder blauw water. Hier hebben we ons heerlijk een uurtje vermaakt.

De rest van de middag konden we ontspannen in Karatara. Om 17.00 kwam er actie in de taxi. Het leidersteam begon de eetzaal om te bouwen tot een liefdevol restaurant, genaamd: Cupido Pancakes. De leiders begeleidde alle deelnemers naar hun plaats  In een romantische setting werd iedereen verrast met heerlijk pannekoekenavondje. 

Maandag verliep de bouw voorspoedig. Henry was weer trots op de groep, en terecht. De keermuur is bijna af en in de container wordt er hard gewerkt.
Eline had nog een prachtig avondprogramma en met Lucas sloten we de dag af met het kijken naar de sterren. 

Dinsdag bouwden we flink door, morgen nog maar 1 bouwdag en er is nog zoveel om af te krijgen. We gaan ervoor om zoveel mogelijk af te krijgen.
De dinsdagavond stond in het teken van een Q&A, zo konden we Theo en Jinke alles vragen.

Woensdag om 17.00 printen we nog een keer de groetjes voor we onze tas pakken, dus grijp jullie kans.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.