Setupteam klaar voor 2018

Geplaatst op 4 nov 2017 - 17:23

Vandaag was het team van vrijwilligers dat de projecten voorbereidt en monitort, het setupteam, bij elkaar voor training en overleg. De voorbereidingsreizen van 2018 staan in de steigers!

Het was een gevarieerd programma: vooruitblikken naar het nieuwe seizoen met lessen van afgelopen zomer in het vizier. Er was specifieke aandacht voor het lifeskillsprogramma, dat met nieuwe onderwerpen in meer landen toegepast gaat worden. Vanmiddag werd het nieuwe projectinformatiesysteem Projectconnect in gebruik genomen en geoefend. Met dat pakket wordt het makkelijker, overzichtelijker en sneller om informatie over projecten te delen, te monitoren en te vergelijken. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.