SL117 | De eerste week

Geplaatst op 21 jul 2017 - 16:44

Deelnemers Anne-Marije, Sinja en Danne doen verslag van een intensieve eerste week in Sierra Leone:

Lieve allemaal,

Het zonnetje is al op en we zitten nu aan ons ontbijt, na ons GMG. De eerste week vol nieuwe indrukken zit er op en we beginnen te wennen aan het klimaat, de cultuur en het dagritme. Dat we in het regenseizoen zitten is wel te merken, aangezien we op de bouw af en toe wat extra pauzes moeten inlassen vanwege stortbuien. Douchen is hier haast niet nodig, want we baden lekker in ons eigen zweet. Dit niet alleen van het warme weer en het harde werken, maar ook van het enorm pittige eten. Op ons menu staat vaak kip of vis met rijst. Ons eten wordt gemaakt door super lieve vrouwen die kok zijn in Freetown, of studenten.

We zitten al op de helft van de bouwdagen, en het schoolgebouw vliegt de lucht in. De muren van 10 lagen hoog zijn al bijna allemaal af, en de ramen kunnen er ook al bijna in. Er wordt steeds hard gewerkt, niet alleen door ons maar ook door de mensen uit het dorp.

Elke dag komen er zo’n 200 kinderen naar het kinderprogramma. Hier spelen we spelletjes, vertellen we bijbelverhalen, zingen we liedjes, dansen en knutselen we. De kinderen genieten er volop van.

Hoewel de ziekenboeg steeds afgewisseld wordt door verschillende personen, worden ze goed verzorgd door onze medische leidster, Joanna.

De huisbezoeken bij de locals maken veel indruk door de grote verschillen met Nederland.

Na een indrukwekkende, intensieve maar vooral leuke week, zien we uit naar de komende tijd in Sierra Leone.

Met de groetjes van jullie aboto’s (blanke mensen) horen jullie snel weer iets van ons.

Liefs, Anne-Marije, Sinja, Danne en de rest van de groep!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.