SL119 | Belevenissen uit de jungle

Geplaatst op 3 aug 2019 - 15:43

De groep bouwt tussen de buien door verder aan de klaslokalen. Tussendoor is er tijd voor leuke uitjes.

Het gaat goed met de groep, alhoewel de vermoeidheid begint toe te slaan. Tussen de buien door lukt het toch om flink te bouwen. Gisteren zijn alle dakspanten geplaatst, zodat het al op een echt gebouw begint te lijken.

Dinsdagavond zou een aantal deelnemers een avondprogramma leiden, maar het regende zo hard dat dit letterlijk in het water viel. Gelukkig wilde Edward wel iets vertellen over het land. Hij vertelde over slavernij, de burgeroorlog, ebola en de wederopbouw.

Woensdag begon met veel regen, waardoor we een halfuurtje langer konden slapen. Rond half 10 werd het droog tot een uur of 5. We hebben veel kunnen stucen.

Vandaag hebben we kunnen genieten van een maaltijd die een aantal deelnemers samen met de keukenploeg heeft bereid. Inmiddels dreigt ons wc-papier op te raken door veelvuldig toiletgebruik. Toen we papier bij wilden kopen bleek dit tot onze grote verbazing een luxe product te zijn hier. Het was erg duur.

Donderdag is het hoogste punt bereikt. Dit werd gevierd met heerlijke frisdrank. 's Middags hebben we een jungletocht gemaakt. Het was erg leuk om een echt beeld te krijgen van het oerwoud hier. 's Middags konden er weer een aantal mensen douchen; met z'n vieren rond een emmer tussen de palmbladeren.

Vrijdag was het mannen- en vrouwendag. De vrouwen gaan onder anderen in gesprek met lokale vrouwen over hoe ze hier leven. De mannen bezoeken onder anderen een diamantmijn. Na het hard werken is iedereen wel toe aan het weekend, waarin er tijd is voor ontspanning.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.