SL119 | Een echte zondag in Laminaya

Geplaatst op 22 jul 2019 - 13:28

De meeste deelnemers hebben al een lading kinderen achter zich aan en er ontstaat spontaan kinderwerk met kringspelletjes en touwspringen.

Op zondag mochten we zomaar even uitslapen en gingen we ons na het ontbijt verkleden in ons zondagse kleding. Eerst hadden de kinderen hun eigen dienst en daarna mochten wij samen met hun pastor een dienst hebben met een mooie boodschap van de goede vruchten aan de goede boom, met Afrikaanse en Nederlandse liederen. De meeste deelnemers hebben al een lading kinderen achter zich aan en er ontstaat spontaan kinderwerk met kringspelletjes en touwspringen.

's Middags hebben we een wandeling door het dorp gemaakt en de school bekeken waar twee jaar geleden de WS groep zijn onderkomen had. Ook zijn we naar de bakkerij geweest die 1000 euro had ontvangen van Wilde Ganzen. De middag afgesloten met een speeddate om elkaar beter te leren kennen. Vandaag al een eerste storytelling bezoek in Kambia. Ondanks dat er toch al een paar aan de diarree zijn is de stemming opperbest en krijgen jullie allemaal de hartelijke groeten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.