SL119 | Ontvangen met dans en muziek in Laminaya

Geplaatst op 20 jul 2019 - 20:34

Een mooie ontvangst in Laminaya vol met blije gezichten, zang, dans en muziek maakte dat de vermoeiende reis snel vergeten was. Vol enthousiasme en nieuwe energie danste de groep met de plaatselijke bevolking mee naar de ontvangsttent gemaakt van palmtakken. 

Na alle ontvangstspeeches heeft de groep alle slaapplekken gereed gemaakt en de eerste nacht in het dorp doorgebracht. De volgende dag was een hele belangrijke dag: De eerste steen werd gelegd! Dat dit belangrijk nieuws is, bleek wel uit de aandacht van de lokale pers die een reportage van het project wilde maken en het moment filmde. Daarnaast werden er ook lokale mensen geïnterviewd. Jongste deelnemer Lukas legde de eerste steen, en de directeur van CTF, de onderwijsinspecteur en de chief hielden allebei nog een speech. Het was het startsein van de bouw. De rest van de dag is er gemetseld, ijzer gevlochten en zijn er kozijnen gemaakt. Vanavond wordt er geoefend voor de kerkdienst van morgenochtend. Eens kijken of de groep een mooi koor kan vormen! Maandag zal er verder gegaan worden met de bouw. "We hebben de smaak te pakken!", aldus een enthousiaste hoofdleider.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.