SL122 | Drie verloren schapen in Sierra Leone......

Geplaatst op 7 aug 2022 - 19:08

Bijna was het Sierra Leone-team drie deelnemers kwijtgeraakt in een latrine. Gelukkig 'bijna'...

Ha lieve thuisblijvers,

Hierbij een update over dit weekend.
Allereerst, het gaat goed met ons en we genieten hier volop.

Het weekend begon voor ons feestelijk, want we kregen tijdens het eten van de pannenkoeken de eerste groetjes. Ontzettend bedankt hiervoor en ga zo door, want we genieten hier heel erg van!!!

Vrijdagavond hadden we een informatieve avond, waarin 3 locals over de oorlogstijd in Sierra Leone kwamen vertellen. Dit was schokkend en indrukwekkend.

Zaterdagochtend vertrokken we richting SLARI. Na een halfuur rijden, riep iemand hard door de bus "BANANEN" we maakten een noodstop en kochten,  na 5 dagen, ons eerste fruitstuk.......GENIETEN!

Aangekomen in SLARI, waar we een presentatie en een mooie wandeltour over de gifgroene rijstvelden kregen.

Vervolgens gingen we door richting de boot. We waren een heuse attractie in dat dorp. Eenmaal in de boot begonnen aan onze boottocht naar Mambolo, een geweldige ervaring waarin we veel van het land en de natuur zagen.

Na toestemming te hebben gekregen van de dorps chief, mochten we het dorp in.

Door een plotselinge wolkbreuk en onweer vergaten een aantal hun buddycheck waardoor we bijna met 30 (ipv 33 ) mensen weer terug voeren....oeps... Gelukkig was daar onze oplettende hoofdleider die de 3 verloren schapen van de latrines aftrok. Eind goed, al goed en op de laatste dieseldampen reden we Maforki weer binnen. Een heerlijke maar toch ook wel een vermoeiende zaterdag.

Ook zondag stond officieel in het teken van cultuuruitjes.
Na een uurtje langer slapen (7:00), werden we pas echt wakker in de lokale kerkdienst door het vele gejubel, gedans en erg vals gezang. Ook onze eigen bijdrage mochten we leveren door het zingen van 2 liedjes. In vergelijking met de locals waren wij maar stijve Nederlanders....

Op dit moment zouden we eigenlijk een prachtige tocht door de jungle hebben maar dit kan helaas niet doorgaan door een flinke tropische regenbui.

We hopen dat het droog wordt en de geplande lokale dansvoorstelling van vanmiddag door kan gaan.

Dikke knuffels van Julia, Lotte, Tess en natuurlijk de rest!

PS: de traditionele Nederlandse patatdag op zaterdagavond werd hier door de koks voortgezet, want ook wij aten patat met mayo!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.