SL122 | Haren wassen in de regen!

Geplaatst op 5 aug 2022 - 19:40

Voordat de bouw goed en wel gestart was, lag het ook alweer stil. Wat was daar de reden van?

Gisteren hebben we de eerste bouwdag gehad. We zijn begonnen met een openingsceremonie onder leiding van Amerigo en Marius. Hier hebben we onder andere de volksliederen gezongen en gebeden. Daarna startte dan echt de bouw. We waren goed op weg maar na de ochtendpauze begon het met regenen. Een aantal deelnemers, waaronder wijzelf, maakten gebruik van het stromende water en hebben uitgebreid hun haren gewassen. De schuilende locals waren hierbij goed publiek en vonden dit maar bijzonder. Na de regenbui is de bouw weer verder gegaan en hebben we deze eerste bouwdag een goed begin gemaakt. We hebben de dag afgesloten met een avondprogramma van Jolien en Nathan. 

Vandaag zijn we de dag begonnen in "Maforki Restaurant" met een bolletje leverworst. Daarna startte de bouw; hierboven een aantal foto's van vandaag. Er is ook een spontane groepsfoto gemaakt van deelnemers en locals die in de buurt stonden. In de middag hebben Stefan, Sandra, Jesper en Leonora de eerste groetjes opgehaald! Deze worden vanavond uitgedeeld. Op dit moment zijn Robin, Myrthe, Rianne en Evelijn pannenkoeken aan het bakken samen met de locals en het kookteam van Maforki. Van dit eten gaan we straks genieten. 

Wij wensen jullie een fijne avond en de groetjes vanuit Sierra Leone.

Britt en Vera en de rest

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.