SL122 | Het regent, het regent, de pannetjes worden nat

Geplaatst op 14 aug 2022 - 18:15

Nadat de bouwdag in het water is gevallen, begon het weekend extra vroeg met spelletjes, snacks, de klompendans rond het kampvuur en een tocht door de jungle op sneakers door de mierenhopen. Benieuwd naar de rest van de avonturen van afgelopen weekend van deze helden op sneakers? Lees dan snel verder!

Toen we vrijdag wakker werden, kwam het met bakken uit de lucht. Het heeft de hele nacht geregend en pas om 16.00 uur werd het droog. De plassen waren niet meer te ontwijken. Hierdoor werd ons weekend eerder gestart. De bouw, het kinderwerk, bezoek aan een school of kliniek en Lifeskills gingen niet door. Er werd spontaan een spelletjesdag georganiseerd. De snacks, die bij de meesten nu echt op beginnen te raken, werden erbij gepakt. Dit borrelde verlangens naar eten thuis op, zoals kroketten, brownie met ijs, tosti's of een lekkere sappige appel.

Carina, Lotte, Marline en Stefan deden een derde poging om het laatste geld te wisselen. Dit keer met succes! 

Sandra, Abi, Emma, Lotte en Fenna gingen op huisbezoek waar drie gezinnen (14 personen) in een klein huis met drie slaapkamers wonen. Bij het pannenkoeken bakken was elk klein stukje en elk druppeltje stroop van waarde. 

We eindigden de dag met een kampvuur onder genot van gitaarmuziek, waarbij de kring steeds groter werd door aansluitende locals. Na een tijdje namen de locals het over en zetten hun eigen muziek aan op de telefoon en later via de boxen in de auto. Samen dansten we op z'n Afrikaans rond het kampvuur. De klompendans was een minder succes. Wat was het een feest met elkaar!

Op zaterdagochtend gingen er wat bikkels de bouw op. De rest heeft gewerkt aan een logo-ontwerp voor op het nieuwe schoolgebouw. 

Na de lunch gingen we eindelijk op pad voor een wandeling door de jungle. De gids liep voorop met een kapmes en wilde ons door de rivier heen over laten steken. Wij met onze sneakers vonden dat niet zo'n goed idee. We liepen liever door de mierenhopen en gladde stukken, het uitglijden en de mierenbeten namen we maar voor lief. 

Bij terugkomst hebben we geoefend voor het interland. Het Maforki-team versloeg ons met 4-1, maar woensdag winnen wij!

Als troostprijs stond er patat, kip en ananas op het menu. 

Over een week zijn we weer terug in Nederland. Zet de crackers met kaas en yoghurt met muesli maar alvast klaar!

Groetjes Jolien en Fenna, en de rest van de groep!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.