SL122 | Verslag van de laatste dagen

Geplaatst op 22 aug 2022 - 12:05

De groep is al thuis, maar we hadden nog een verslag van de laatste dagen tegoed. Bij dezen!

Vandaag een update vanuit het prachtige Mambo-Beach.

Donderdagochtend hebben we met een groot kinderfeest de tijd in Maforki afgesloten. Hierbij werden Oud-Hollandse spelletjes gespeeld, zoals spijkerpoepen, zaklopen en schminken. Na het kinderfeest werden veel knuffels uitgedeeld en high fives gegeven. Daarna was het tijd voor de oplevering van de bouw. Het gebouw was vrolijk versierd met vlaggetjes en ballonnen. Het logo werd in de ochtend nog snel afgemaakt. Er klonk een dankwoord en werd er afscheid genomen. Net voor de regenbui klommen we de bus in. Door de community werden we uitgezwaaid en toen reden we definitief Maforki uit. Voor sommige deelnemers was het een emotioneel afscheid.

Na twee uur rijden kwamen we voor ons als verrassing uit bij het Tacugama Chimpanseeverblijf. Hier kregen we een rondleiding. Vervolgens reden we door naar een hoog uitkijkpunt, helaas kwamen we in de wolken terecht en zagen we witte mist. Desondanks was het een bijzondere ervaring. Na nog 1,5 uur rijden kwamen we aan bij ons verblijf in Mambo-Beach. Ook dit was voor ons een verrassing. We zitten op twee minuten loopafstand van de oceaan en hebben mooie kamers met douche en lekkere bedden. Na een heerlijk diner in de strandtent, hingen we na een kort bezoek aan de zee onze klamboe's op en hebben we allemaal een goede nacht gemaakt.

Vanmorgen werden we om half 8 gewekt, en liepen we weer richting de Atlantische Oceaan. Hier hebben we genoten van een English Breakfast. Tijdens het ontbijt kregen we te horen dat er voor de hele dag surfboards gehuurd waren. Heerlijk! Vol enthousiasme begonnen we met surfen. De rest van de dag hebben we heerlijk gerelaxt, gesurft en gewandeld langs de zee. Een geweldig bijtankdagje zo tussen het project en de thuiskomst.

Terwijl we dit schrijven genieten we hier van de zonsondergang. Straks om 19.30 hebben we de candle light-avond, waarbij onze gedichten aan elkaar worden voorgelezen. Morgenochtend vroeg hopen we nog naar een souvenirsmarkt te gaan. Vervolgens rijden we naar het vliegveld om weer naar Nederland toe te komen.

Tot snel en dikke knuffel!

Jorinda, Marline, Julia en de rest

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.