SL122 | Volop cultuur snuiven

Geplaatst op 11 aug 2022 - 11:10

Pannenkoeken, pasgeboren baby's en een fijne verrassing!

Na een druk weekend kon onze bouwweek weer beginnen. Naast bouwen stond er nog veel meer op de planning. In de 1e huisbezoeken werden er pannenkoeken gebakken voor het huisgezin. Een andere groep is naar een lokale kliniek geweest,  daarna reden ze verder naar een ziekenhuis in Port Loko. Dit bleek een zeer indrukwekkend bezoek te zijn. De groep heeft daar moeders met hun pasgeboren baby's ontmoet. Op de volgende afdeling zagen ze erg zieke kinderen wat er voor zorgde dat iedereen wel even stil was. Hier en daar is ook een traan weggepinkt. Een ervaring die veel indruk heeft gemaakt op de groep. Later op de middag stond lifeskills op de planning. Het thema was 'you are special'. Er is met jongeren gepraat over hun waarde. Er was zoveel enthousiasme dat er 50 jongeren op af kwamen. Dit was net teveel van het goede.
Op de bouw wordt hard verder gewerkt in de hoogte. 1 van de klaslokalen stond vol met stapels schoolboeken en bankjes door elkaar. We besloten dit uit te zoeken en de kapotte schoolbanken te repareren. Op dinsdag is de 2e groep op huisbezoek geweest. Een andere groep heeft gekookt met de kookploeg. Het bezoek aan de lokale versmarkt was erg leuk! Zo werden er verse ananas en kokosnoten gekocht. Als verrassing zijn de verloren gitaarkoffers weer terug. Dit zorgt voor meer muziekplezier. En zo is de 1e week op project voorbij gevlogen.

Vandaag gaan we voor storytelling een bezoek brengen aan Laminaya. We merken verder weinig van de onrust in de omgeving en het leidersteam houdt samen met de lokale partner de situatie goed in de gaten.

Veel groetjes Abi, Alieke en Marine😘


Ps De bouwvakkers kennen nu ook het woord toppie 😃
Pps We doen morgen weer een poging om de groetjes op te halen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.