SL123 | Jungle fever en cement vibes

Geplaatst op 1 aug 2023 - 21:53

In het weekend was er volop ruimte voor ontspanning. In de nieuwe week is cement sjouwen een flinke klus die met swung wordt gedaan. Ook het maken van de dakspanten vordert gestaag.

De booottrip naar Mambolo was prachtig. Het miezerde wel een beetje (en zo nu en dan een bui) maar dat kon de pret niet drukken. Helaas kon niet iedereen mee omdat diarree een grote spelbreker is. Deze spelbreker is een dagelijks terugkerend onderwerp. Maar de thuisblijvers konden zich wel vermaken met een spelletjescompetitie en rust. De verhalen over de boottrip waren mooi. Vast iets om thuis meer over te vertellen.

Op zondag was het weer feest in de kerk en ontvingen we een prachtig gedenkbord als dankjewel voor onze komst. In de middag kon een grote groep zich uitleven in de jungle. We maakten een heerlijke jungletocht waarbij zo nu en dan met een machete de weg gehakt moest worden. We verwonderden ons over de prachtige uitbundigheid van de natuur.

Met een goed en ontspannen weekend achter de rug konden we op maandag weer aan de slag met het kinderwerk en de bouw.
Op de bouw krijgt de school steeds meer gestalte. We sjouwden cement voor de kolommen en werkten druk aan de dakspanten. Deze worden gemaakt van hout dat we vanuit het dorp naar de bouwplaats dragen. Het is iedere keer weer veel bekijks van de dorpsgenoten en kinderen als er een rij Servants met hout op de schouders langslopen. IJzervlechten gaat in een rustig tempo door. Er is dan ruimte voor een goed gesprek. Al met al is aannemer Amerigo optimistisch gestemd over de voortgang.

Intussen worden onze kokers telkens met open armen ontvangen door de keukenstaf. Het is een bijzondere ervaring om een kijkje in de keuken te mogen nemen.
In de avond waren we in een verdiepende avond bij elkaar. Onder het thema 'Walk of life' was er ruimte om te delen wat je bezighoudt of waar je dankbaar voor bent of juist mee worstelt. De avond brengt ons dichter bij elkaar.

Het bezoek aan de lokale markt ging vandaag helaas niet door. Het regent vandaag flink en dat levert niet alleen wat plasjes op maar hele stromen water die in Nederland echt voor overlast zouden zorgen. De temperatuur wordt met de regen wel prettig en dat is fijn. Op zonnige dagen kan het brandend heet zijn. Maaar we kijken weer uit naar een zonnige dag die er opeens ook kan zijn, en dan gaan we vast weer mooie en indrukwekkende uitjes doen.

We blijven genieten van het land, de mensen en de cultuur. En natuurlijk genieten we van elkaar. Door mooie avonden met goeie gesprekken en samen zingen groeit er een fijne band. We blijven dus nog even want we hebben nog veel te beleven met elkaar.

Gertjan

P.S. Dank jullie wel voor alle lieve groetjes. Ze brengen een lach op ons gezicht en soms een traantje.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.