SL218 | Ringbalk in recordtijd gestort!

Geplaatst op 12 aug 2018 - 10:06

Na 5 dagen werken is het tijd de omgeving te verkennen.

WEEKEND. Na vijf dagen bouwen hebben we de ringbalk gestort. Ring balk is vaktaal. Na vijf dagen bouwen praten de deelnemers in vaktaal en creools. De ringbalk is een betonnen balk die boven op de muur gestort wordt en als het ware de muren bij elkaar houdt. Vrijdag werd het laatste deel gestort. Drie keer beton gemaakt, bij elkaar 98 pannen zand en 75 pannen stenen. Daar doorheen 150 liter water. Uiteraard moet alles met het handje gemixt worden.  De deelnemers worden steeds gespierder.

De aannemer zei dat het een record was binnen vijf dagen de ring balk plaatsen! 

Zaterdagochtend lekker uitslapen om vervolgens rond tien uur naar de lokale markt te lopen. Daar was het genieten van alle luchtjes, kleurtjes  en mensen die er te zien waren. De vis en vlees afdeling waren favoriet bij de vliegen maar de deelnemers wisten niet hoe snel ze daar weg moesten gaan. Op de terug weg een koud colaatje gedronken.

Zaterdagmiddag in twee auto's en twee ploegen naar een project van 2017, een huisbezoek en een jungle wandeling. We werden welkom geheten door een hele schare kinderen en de hoofdmeester. Deze laatste was ook onze gids. We hebben een prachtige wandeling gemaakt. iedereen heeft genoten. De sfeer is prima en de groep wordt steeds hechter en voelt veiliger. Zelfs de stille deelnemers kruipen uit hun schulp en beginnen uitbundig mee te doen met de rest. Op het moment is het rustig, alles slaapt in het warme maar altijd gezellige Kambia. 

Groeten
Cees

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.