SL218 | Warm en vertrouwd

Geplaatst op 17 aug 2018 - 09:41

Ook vandaag praat hoofdleider Cees ons weer bij over de belevenissen van de deelnemers in Sierra Leone. Geniet mee...

Kinderwerk begint routine te worden. We weten nu om te gaan met 200 tot 250 kinderen in een leslokaal. De hoeveelheid liedjes die ze kennen neemt toe. Van het Nederlandse "Lees je bijbel bid elke dag" via "The King of the jungle" naar het "Tankie papa" in hun eigen taal. Deelnemers worden steeds inventiever in het uitdelen van de kleurpotloden met de nadruk op het weer terug krijgen. Daarna is het buiten spelen een hele uitdaging. Ook zijn enkele deelnemers op bezoek geweest bij een garage en een meubelmaker. Auto's worden buiten gerepareerd. Olie loopt weg in de grond. Onderdelen onder het zand maar de auto's lopen weer (denk ik). Timmerman maakt bankstellen met als opvulling schuimrubber uit autostoelen. De deelnemers genieten met volle teugen en voelen zich thuis en veilig in de groep en op onze locatie. En dat is nog steeds het gezellige maar vandaag ozo warme Kambia.  Gr Cees

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.