SL218 | We luiden het weekend in!

Geplaatst op 18 aug 2018 - 09:32

Aan bepaalde gewoontes van thuis wil je ook tijdens je project graag vasthouden.

De school groeit gestaag en wordt steeds mooier en gladder. De ramen worden dicht gemetseld en de rolstoel oprit verfraaid. Het is nu weekend. Omdat er tijdens de evaluatie, die we na tien dagen gehouden hebben, door Raymond gezegd werd dat hij de vrijdagmiddagborrel miste, hadden we vandaag na het werk wederom een koude frisdrank zodat we toch een gezellige vrijdagmiddagborrel hadden. Dat was het weer voor vandaag. Groeten uit het, van activiteiten borrelende, nog steeds warme Kambia

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.