SL219 | De tijd vliegt!

Geplaatst op 23 aug 2019 - 12:41

Deze keer wordt de blog gemaakt door de boys in plaats van de girls. Dus houd u vast, want wij gaan dit anders aanpakken dan dat jullie gewend zijn. Mèt veel foto's!

Wij gaan een frisse wind in de tijdlijn blazen!

Wij gaan de 9 meest memorabele momenten van de groep voor u beschrijven.

  1. Het dagelijkse watergevecht/douche bij de waterput (25 meter vanaf onze verblijfplaats is een put waar wij douchen).
  2. Elke ochtend beginnen wij de dag gezond namelijk, een stukje hardlopen achter de auto om hem aan de praat de krijgen.
  3. Bij ons kampvuur speelden wij een oer-Hollands spel stoelendans, wat maar 2 rondes duurde, omdat er elke ronde één stoel werd verpletterd dankzij het enthousiasme van de deelnemers.
  4. De gemoederen liepen hoog op toen wij na een intensieve werkdag de sleutels van de gereedschapskisten kwijt waren. Na een uitgebreide zoektocht vonden wij de sleutels onder de klep van openstaande gereedschapskist.
  5. Elke avond worden wij door onze topgitarist Coen in slaap getokkeld, heerlijk!
  6. Wij hebben een bijzondere kerkdienst mee gemaakt in Lunsar. Wat eindigde in een polonaise door de kerk.
  7. De Hollandse middag werd getekend door gezelligheid. Waar wij een uitgebreid beeld hebben geschetst van ons kikkerlandje en eindigde met pannenkoeken en andere typisch Nederlandse versnaperingen. De locals hebben een geweldige middag gehad!
  8. Na een aantal dagen Afrika, is het normaal geworden om met 12 mensen in/op een auto te zitten. Wat wel wat deuken in het dak oplevert.
  9. Onze sanitaire voorzieningen zijn bijzonder eenvoudig doch functioneel bestaande uit een gat.

Dan een raadsel: Wij worden op dagelijkse basis aangesproken met: ‘opoto.’ Hebt u enig idee wat dit betekent? Schroom niet om dit in de groetjes achter te laten.

Een aantal inspirerende quotes:

‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.’
Joanne

‘Waren wij maar bij de vleespotten van Egypte gebleven.’
Hanno

‘Als ik thuis kom ga ik eerst een half uur douchen.’
Heel de groep

We hebben ondertussen al heel veel groetjes vanuit Nederland gekregen, dit vinden we super! Voor diegenen die niet weten hoe het moet: ga naar www.worldservants.nl/groetjes en typ de naam van degene die je een groetje wilt sturen.

De laatste paar groetjes van de groep:
Chantal: Lieve familie en vrienden, ik denk aan jullie! Leuk om de groetjes van jullie krijgen. Chris en Jurrian, bedankt voor het fenomenale verhaal, ik heb genoten.

Joël: Hee allemaal, ik heb het geweldig naar mijn zin! Fijn dat het bij jullie en met Anna ook goed gaat. Tot bijna!

Sander: Hallo familie en vrienden, leuk om jullie groetjes en reacties te lezen, het gaat goed hier en we genieten elke dag! Met Joanne haar suiker gaat het nog steeds goed!
Zie jullie volgende week!

Petra: Lieve allemaal, het is niet te beschrijven hoe enorm ik van alles hier geniet! Ik hoop het jullie snel te vertellen en te laten zien! Ik hou veel van jullie! Dikke kus, Peet
PS: Han en Ar, gefeliciteerd met jullie verloving! <3  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.