SL219 | Eindelijk bericht vanuit Sierra Leone!

Geplaatst op 13 aug 2019 - 16:03

Een teken van leven uit Sierra Leone! Vanuit een internetcafé in Lunsar praat deelnemer Esmée ons bij.

Doordat we in een klein plaatsje ons project hebben, is er geen internet beschikbaar waardoor we niet eerder een nieuwsbericht konden plaatsen. Dit bericht posten we nu vanuit een nabijgelegen stadje Lunsar waar we nu eindelijk een internetverbinding op hebben kunnen pikken.

Na een goede reis, die duurde van zaterdag 06.30 uur smorgens tot 01.00 uur maakten we kennis met onze locatie in Patifu voor komende 3 weken. In deze reis kwamen stap voor stap in de Afrikaanse cultuur door alle dingen die we zagen en tegenkwamen.

De zondag zijn we rond 06.00 uur wakker geworden en na een goed ontbijt, verzorgd door de keuken in vorm van broodje ei, zijn we in de loop van de morgen onthaald door de zingende lokale bevolking en enthousiaste kinderen vol met passie. Samen hebben we een mooie kerkdienst, inclusief warm welkom, gehad in het plaatselijke kerkje. In de middag hebben we wat vrije tijd gehad, 's avonds na het eten een sing-in en om 21.00 uur lagen we moe maar voldaan allemaal in bed.

De maandag stond in teken van de eerste bouwdag, op het programma stond een ceremoniële opening op de bouwplaats maar we werden al vanaf onze locatie onthaald en opgehaald waar we vervolgens met veel muziek en heel veel mensen naar de bouwplaats werden geleid. Voor jullie beeldvorming: voordat alle rituelen en openingen voorbij waren was het al begin van de middag. In de middag hebben we de eerste stenen gelegd waarbij de groep al hun energie kwijt kon in de bouw, onder verwonderend toezicht van de locals vanwege het werktempo van de groep; we zijn van de start!!

Aan het einde van de eerste bouwdag kwamen we moe, maar voldaan weer op locatie, waar we genoten van een douche, in de vorm van koud water en kokend water samengemengd over je heen laten gooien.

Vanmorgen zijn we begonnen met het kinderwerk, ongeveer 100 kinderen hebben genoten van deze ochtend; we hebben spellen gedaan en een Bijbelverhaal verteld!

PS: We zijn nog bezig om foto's up te loaden, maar dit lukt tot nu toe nog niet - we zoeken nog een oplossing ! :)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.