SL219 | In de weekendmodus

Geplaatst op 19 aug 2019 - 11:59

Daar is weer een update uit Sierra Leone - met foto's!

Vrijdag

Vandaag is de laatste bouwdag van de week, we kunnen er nog steeds niet aan wennen dat we elke dag enthousiast onthaald worden door de kinderen, elke dag weer een goed begin! Vanwege het weekend stoppen we vandaag om 14.00 uur met bouwen. We hebben vandaag een balk over de hele lengte van de school gestort. Daarnaast zijn er nog meer dakspanten gemaakt. We lopen dus prima op schema! Na een week hard werken had iedereen veel zin in een ontspannen weekend. De middag mochten we zelf invullen, lekker vrije tijd. Net als in Nederland hadden wij ook patatdag :). Na het eten hebben we heerlijk genoten van een kampvuur en wat Nederlandse muziek. Rond 10 uur gingen we allemaal richting bed, zodat we zaterdag een fantastische dag konden hebben.

 

Zaterdag

Om 7 uur ging de wekker, uurtje langer genieten van ons bed. We gingen met de bus naar Lunsar, om daar een plaatselijke markt te bezoeken. We keken onze ogen uit. Na de markt zijn we naar een ziekenhuis gegaan. Het ziekenhuis zag er goed uit, beter dan we hadden gedacht. Het was erg indrukwekkend om te zien. In de middag hebben we een bezoekje gebracht bij de huizen van de lokale bevolking. We kregen een rondleiding in het huis. De mensen hier zijn bijzonder dankbaar met de kleinste dingetjes. Het avondeten was couscous, een keertje Surinaams. Toen de afwas gedaan was, konden we de act voorbereiden voor de Hollandse avond – mooie dag gehad!

 

Zondag

We zijn de zondag begonnen met een broodje gekookt ei. Om half 10 vertrokken we met de bus naar Lunsar om daar een kerkdienst bij te wonen. Het was een mooie en bijzondere dienst. In de middag hebben we de puntjes op de i gezet voor de Hollandse avond. Tijdens de Hollandse avond vertelden we iets over Nederland, speelden we spelletjes en aten we stroopwafels. Om de avond af te sluiten hebben we pannenkoeken gebakken met de hele groep. Een gezellige dag, om het weekend Hollands af te sluiten.

 

Groetjes terug vanuit Sierra Leone:

Gerhard: Lieve pa en ma en de rest. Het gaat goed hier, ik mis de vleespotten van Egypte! Tot gauw! Liefs Gerhard

Stefan en Gerina: lieve allemaal, het is F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H!!! We genieten enorm, de groep is geweldig.

Jaap: Lieve Lisanne en de rest, het gaat super hier. Tot snel!

Coen en Elisa: Lieve pa en ma, hier gaat alles goed. Het einde van de bouw is al in zicht. Tot snel! Kus Coen en Elisa

Esmée: Lieve pap, mam, Barteld en de rest. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier! Maar ik mis jullie wel. Tot snel! Kusjes

Caroline: Lieve allemaal, bedankt voor jullie lieve groetjes. Ik heb het enorm naar mijn zin hier en genieten doe ik ook. Ik zie jullie snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.