Stem op Rienk: € 10.000 voor Bolivia

Geplaatst op 31 jul 2017 - 20:20

World Servants-ambassadeur Rienk Rozema zoekt stemmers! Hij is genomineerd door het DELA Goededoelenfonds voor de titel 'meest inspirerende Nederlander met een beperking'. Geef jij hem jouw stem? Het kan € 10.000 opleveren voor Bolivia!

Rienk Rozema, ambassadeur van de eerste toegankelijke werkvakantie van World Servants, is genomineerd voor ‘de Gouden Venus van Milo’, een prijs voor meest inspirerende Nederlander met een beperking. Aan de prijs is een geldbedrag van € 10.000 gekoppeld.  Rienk is genomineerd vanwege zijn inzet voor World Servants Onbeperkt: een bouwproject in Bolivia dat zal worden uitgevoerd door jongeren met een beperking. 

Rienk (24) heeft door een auto-ongeluk begin vorig jaar een dwarslaesie en is vanaf zijn borst verlamd. Toch zit hij niet bij de pakken neer. Om zijn leven weer structuur te geven en om te ontdekken wat hij wil en kan, werkt hij sinds een half jaar als vrijwilliger bij World Servants. Daar hoorde hij van de plannen voor een werkvakantie waaraan ook jongeren met een beperking kunnen deelnemen en hij was meteen enthousiast: ‘Het is een manier om je grenzen te verleggen en dat is juist voor jongeren met een beperking belangrijk!’

Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het DELA Goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt bij aan projecten waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij. De Gouden Venus van Milo is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving.

Rienk wil het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is gebruiken voor het project in Bolivia: ‘Het zou geweldig zijn als we met die € 10.000 nog wat extra’s kunnen doen in Bolivia. Het lijkt me fantastisch om bijvoorbeeld een aantal sportrolstoelen mee te nemen, zodat we met de kinderen daar kunnen sporten!’ Om te winnen is Rienk afhankelijk van stemmen. Hij roept daarom iedereen op om op hem te stemmen via worldservants.nl/stem
 

https://business.facebook.com/worldservantsNL/videos/1407478375973485/

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.