UG122 | Afscheid van Cinya

Geplaatst op 3 aug 2022 - 09:03

Een verslag van de laatste dag in Cinya. Afscheid nemen bestaat toch!

Dag 18, dinsdag 2 augustus 2022.
Vandaag is het zover, de dag waarvan je wist dat die zou komen, de laatste dag in Cinya. Wat is het snel voorbij gegaan. 
Vanmorgen eerst de ceremonie waarbij de overdracht van het schoolgebouw plaatsvond.
Nadat de kinderen hadden gezongen en de diverse toespraken zijn geweest, namens ons door Linda en Peter, was het officiële moment daar waarop de bisschop het lint kon doorknippen.

Vanmiddag het kinderfeest en wat een feest was dat. De kinderen beleefden veel plezier aan de activiteiten zoals schminken, spijker poepen, touwtje springen en nog veel meer. Wat een enthousiasme, zoals we dat bij al het kinderwerk al hebben gezien.

De dag is afgesloten met een gezamenlijke maaltijd met alle mensen waar we de afgelopen weken mee hebben samengewerkt, keuken- en bouwploeg en de mensen van de locale partner AEE en de bewoners die hun huis als slaapruimte ter beschikking hadden gesteld. Tijdens de gezamenlijke maaltijd is schaap Shaun genuttigd dat vanmiddag is geslacht door Nancy.

We laten veel vriendelijke,  enthousiaste maar vooral dankbare mensen achter ons, we zullen ze niet vergeten.
Cinya voor altijd in ons hart.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.