UG122 | Hello my friend

Geplaatst op 4 aug 2022 - 17:21

Een verslag van de laatste dag in Uganda. Nu maar hopen dat de tassen niet te zwaar gevuld worden ;)...

Hier nog een kleine update voor we naar het vliegveld gaan. Vanmorgen stonden we zoals gewoonlijk om zes uur op. Het was een nacht met luxe, sinds lange tijd weer op een bed in plaats van een matras op de grond en een (koude) douche. De verloren uurtjes van de afgelopen dagen zijn weer een klein beetje hersteld. Na een overheerlijk ontbijt stapten we snel in de bus naar de souvenirmarkt. We keken onze ogen uit, waren iedereen beste vriend/broer/zus en er werd fanatiek onderhandeld. Zwaar beladen met allerlei leuks werd de tocht voortgezet naar het hoofdkantoor van onze partner AEE, waar we ons nog even voorstelden en voor ons werd gebeden. Nadat we uiteindelijk het hectische verkeer van Kampala hadden overleefd was het tijd om te lunchen met een deel van het personeel van AEE. We genoten nog voor een van de laatste keren van de welbekende rijst, gefrituurde aardappel en bonensaus. De ‘nieuwe groenten’ (=sperziebonen) en fruit waren zeer in trek. Inmiddels zijn we richting Entebbe en zijn we neergestreken op een strand naast het vliegveld. Nog even ontspannen, dan een hapje eten en vanavond richting het vliegveld om jullie morgen weer in de armen te kunnen sluiten. Tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.