UG122 | Het Hoog(s)te punt!

Geplaatst op 1 aug 2022 - 11:11

Nog even een inkijkje in de week die achter ons ligt... 

Daar zijn we weer! Woensdagochtend begonnen wij onze dag zoals iedere dag met ontbijt, gmg en Fred, onze vrolijke dominee op de bouw. 's Ochtends om 8 uur gingen de heupjes al van links naar rechts! Er ging nog een groepje op schoolbezoek, de rest bleef op de bouw. Op de school werden we hartelijk ontvangen en mochten we verschillende lessen bijwonen. Het onderwerp van het kinderwerk was de walvis en werd verzorgt door Thirza, Jorie en Nicky. Bij veel kinderen verscheen er weer een lach op hun gezicht en ze zwommen weer naar huis. 

Donderdag! De bouw werd vandaag begonnen met grote schrik: er is een muur omgevallen... Dit komt door de vele regen die de afgelopen dagen is gevallen. Met veel enthousiasme werden weer nieuwe stenen naar de bouw gebracht en werd het puin afgevoerd. Halverwege de ochtend vertrok een grote groep richting de cultuuruitjes. Deze bestonden uit het bezoek aan het ziekenhuis en speciaal onderwijs en Bram de radioman bezocht de Oegandese radio. Voor velen was dit een indrukwekkende ervaring en konden we echt heel goed de verschillen zien tussen hier en thuis. Het kinderwerk werd vandaag gedaan door Martine, Maya en Naomi en ging over het schaap. In tegenstelling tot Shaun het schaap, die dinsdag op het menu staat, konden deze schaapjes veilig terug naar huis. Het avondeten bestond uit Oegandese frietjes en spareribs inclusief huid, haar en oor. 

Vrijdag, het is bijna weekend!
Vanochtend zijn Nicky, José en Naomi begonnen met verven van het World Servants logo op het schoolgebouw. Met onze vingers gekruisd hopen we dat het niet veel zal regenen (en dat de muur blijft staan). Er werd de hele dag gepuzzeld met staal, onze bouwleider noemt het ook wel vlechtwerk. Aan het eind van de middag werd door middel van een vrijmibo met de aannemer en zijn crew (wees gerust, er was helaas alleen maar fris) gevierd dat het voor ons hoogst haalbare punt is bereikt. Alle muren staan! Dat moet gevierd worden. 'S-avonds werd het heel onrustig in Cinya door een disco in het meidenhuis. Waar vooral onze Friese gezelschap uit hun dak ging! 

We zien uit naar ons laatste weekend in Uganda, met morgen weer een dag vol cultuur op de planning.
Daar gaan we weer, tot de volgende!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.