UG122 | Verfrissende safari

Geplaatst op 3 aug 2022 - 22:17

Dag 19, woensdag 3 augustus. Vandaag was het vroeg opstaan, om 03.30 uur, maar voor het goede doel.

Vandaag als afsluiting van ons project nog een safari en daar had iedereen zin in. Vroeg aankomen in het Nationaal Park geeft de grootste kans om de diverse dieren te spotten. Vertrek zou om 04.30 uur zijn maar ja... dat  werd 07.30 uur Afrikaanse tijd waardoor we pas om 10.30 uur de safari konden starten. Maar dat mocht de pret niet drukken, het werd een mooie tocht in een prachtige omgeving waarin toch vele dieren werden gezien.
Aansluitend nog langs een waterval gegaan waar een ieder verfrissend vochtig vandaan kwam op deze warme dag. Lisanne bedankt voor alle leuke en indrukwekkende cultuuruitjes.

Om 20.30 uur zijn we aangekomen in Luwero voor diner en overnachting.

Morgen weer vroeg op voor onze laatste dag in Oeganda (snif). Paar uurtjes rijden naar Kampala voor een bezoek aan de souvenirmarkt om nog wat leuks voor de mensen thuis te scoren.
Dan 's avonds op weg naar het vliegveld Entebbe voor de nachtvlucht naar Brussel en aansluitend de busreis naar Utrecht om daar onze dierbaren weer in de armen te kunnen sluiten.

Het was een prachtig avontuur met een mooi en geslaagd project waarbij we in alles hebben kunnen bouwen aan verandering en dat allemaal in de voetsporen van Jezus die ons heeft leren dienen, ook in het mooie dorpje Cinya in Oeganda.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.