UG123 | Breaking news

Geplaatst op 27 jul 2023 - 19:50

I Bless the rains down in Africa

Dagverslag woensdag 26 juli (“I bless the rains down in Africa”)

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

Vandaag en meer op het UG123 news:
    ⁃    Tijn krijst in de douche
    ⁃    De fundering wordt een zwembad
    ⁃    Thijs Nieuwkoop brengt stenen stapelen naar nieuwe hoogtes 

Welkom bij de UG123 nieuwsupdate. Allereerst breaking news. Afgelopen ochtend schijnt Annemiek van Tilborgh een jaar ouder geworden te zijn. Afrikaanse bronnen vermelden een leeftijd van 23 jaar. Echter hebben we dit getal, ondanks haar uitstraling, moeten bijstellen naar 33 jaar. Ze is toegezongen door de groep en overladen met cadeaus zoals een frisbee, een fotolijst van de groep en een auto-organiser, voor gebruik, u raadt het, in de auto. 

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

Vervolgens onze rubriek: bouwen en/of sjouwen. Dit item is zorgvuldig samengesteld door de meest ervaren beunhazen op de redactie. Onze collega’s kunnen concluderen dat de laatste zandheuvels in de fundering zijn verwerkt en vervolgens aangestampt. Wel wordt geadviseerd om de zogenaamde “jumper”, waarmee de grond wordt aangestampt, goed te onderhouden. Dit omdat er vrij irriterende uitlaatgassen vrijkwamen tijdens het proces. 
Andere werkzaamheden bestonden uit grote stenen plaatsen op de fundering en beton maken/storten in de latrines. 

Vanwege een overtollig aanbod aan personeel werd er opvullend (lees: tijddodend) werk verricht. Hieronder viel het herstapelen van de slordige stapel stenen. Deze Afrikaanse wijze van stapelen heeft drastische, mentale, invloeden gehad op onze rechtgelijnde collega Thijs Nieuwkoop. Het heft in eigen handen nemen bleek de enige oplossing. Met zijn team heeft hij een enorme stapel stenen in juiste schikking geplaatst. Opmerkelijk is de stapelhoogte: niet 5, niet 6, niet 7, niet 8, niet 9, niet 10, niet 11, maar 12 (!) rijen hoog. Een indrukwekkende pastoor prestatie.

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

In ander nieuws, alle nevenactiviteiten rondom de bouw bleken druk bezocht. Een nieuwe activiteit, genaamd “Life Skills”, heeft zelfs het verwachte bezoekersaantal overtroffen met factor 5: 100 man i.p.v. 20. Het doel om met de bevolking in gesprek te gaan is voor Lijnie, Anthe, Naomi, Isa en Lonneke daarom helaas niet helemaal gelukt. De komende dagen zal er vervolg zijn op Life Skills.
Het kinderwerk had vandaag het onderwerp: “Jericho”. Dit betekende 7 rondjes lopen om de kerk, waarbij de 7e keer zelfs hoorbaar was op de bouw. Onze decibel meter is helaas stukgegaan door het kabaal.

Na het langdurig op de proef stellen van de voeten, tenen, nekken, handen en schouders van de bouwers, werden vervolgens ook nog de heupen op de proef gesteld. De bevolking had hoogte gekregen van de feestelijke sferen rondom Annemiek en had besloten om spontaan stokken op een kist te krassen (zie bijlage ter referentie). Als blijk van dank werd de bevolking getrakteerd met gelegenheidstaart. 

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

Dan nu de laatste ontwikkelingen rondom de gouden troffel en botte beitel. Wederom benoemen wij Thijs Nieuwkoop, omdat hij naast zijn stapelobsessie ook met een briljante kruiwagenstrategie aan kwam zetten. Deze bijzondere inzet van 3 parallelle schepstations leverde hem de gouden troffel op.
Anderzijds verdiende Nathan Paulides de botte beitel door een onverwachte visualisatie van het mannelijk ontgulpingsproces. Wij leven mee met de gedupeerden, waaronder Lonneke, Isa en ondergetekenden. 

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

En dan nu door naar het weer, of op z’n Engels: “The Again”. In plaats van omslachtig warm was het neerslachtig nat. Voor veel mensen een goed verschijnsel, gezien het weinig regent voor een typisch Oegandees regenseizoen. Nadelig voor de groep, want dit verhinderde opgewarmd douchewater door de zon. Onder andere Tijn heeft zijn mannelijkheid hierdoor hoor- en zichtbaar aan de kant moeten zetten.

Hier moet u zich een nieuws jingle inbeelden voor komisch effect.

Tot zover het UG123 news. Neem vooral deel aan de groetjes. Onze persfotograaf neemt verzoeken van foto’s van groepsleden in overweging. Echter is dit onder voorbehoud. Alle foto’s worden achteraf gepubliceerd. 

Groeten, 
Stijn en Marijn from the Jobs
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.