UG123 | Dagverslag dinsdag 25 juli

Geplaatst op 27 jul 2023 - 18:13

De avonturen in Amazu gaan nog steeds voort. Heeft u het al gehoord? De groep is naar de politie gegaan en heeft zand perikelen doorstaan.

Dagverslag dinsdag 25 juli

Geachte types en figuren,

De groep, wij dus, heeft besloten een dagverslag te schrijven na een dag vol gebeurtenissen, verrichte arbeid en vooral wat deleties van delen van het fundament. Hoe zo’n voorval toch kon optreden? Dat zullen wij, Rense en Sybren dus, u in dit verslag haarfijn uitleggen. 

Na een nacht vol kikkercantates maar minder rattenravages, werden de World Servants, de groep dus, uit hun somniotische staat ontwaakt. Daarop volgden de GMG’s en het ontbijt. Vervolgens gingen wij, de groep dus, de bouw op. De werkzaamheden duurden niet lang of "Ozcah" (Oscar) kwam deelnemers ophalen voor een ritje naar "da local poliez station". Hier zag men, wij dus, hoe culturen kunnen variëren. Zo lag bewijsmateriaal in een kruiwagen bij elkaar gemikt en hadden ze geen voertuigen, op 1 motor na. 

Bij wederkomst in Amazu nuttigde men, de groep dus, de lunch. Hierna trok men ‘s middags terug richting de constructie. Dat ging als volgt: 

Gisteren was de fundering gevuld tot de rand. 
Nu wilde de aannemer ander zand.
Dit zorgde voor irritatie onder de mensen. 
Voor het eerst zou rood zand toch beter dan ander zand zijn, Daan, Anthe en Rense! (Haha gingers)
Eerst was alles platter dan de muis onder mijn schoen. 
Nu konden wij alles overdoen. 

Na de bouw was de tijd aangebroken voor een welverdiend avondmaal. Wederom werden de gouden troffel en de botte beitel uitgereikt. De gouden troffel ging naar het medisch team voor hun sublieme inspanningen om de groep in uitstekende conditie te houden. De botte beitel werd uitgereikt aan Jelte door een onhandige overgave van het eerder genoemde voorwerp. Daarnaast werden de groetjes voorgelezen onder het genot van, u leest het goed, een flesje cola! Alle berichten zijn goed ontvangen en worden zeer geapprecieerd. En zo, nadat enkelen nog een spelletje speelden en anderen hun dagboek bij hadden gewerkt, kwam een lange en geslaagde dag ten einde. 

Hartelijke groeten, Syb en Rense. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.