UG223 | Een dag vol flexibiliteit

Geplaatst op 8 aug 2023 - 08:06

Serve beyond expectations, dat is op de eerste dag van ons project al bereikt, een goeie manier om in het Afrikaanse ritme te komen. 

We zijn veilig geland op Entebbe international Airport, helaas zonder de pot pindakaas en appelstroop die in Lida Z. haar handbagage zaten; pindakaas is toch niet vloeibaar?! Door een verlegde aanvliegroute naar Kigali, onze geplande tussenstop, deden we er ietsje langer over dan gepland. Eenmaal veilig aangekomen in Kigali en na een klein uurtje wachten, stonden we klaar op de startbaan om op te stijgen voor de laatste 35 minuten durende vlucht richting Uganda, totdat het bericht kwam; we gaan terug naar de gate, we hebben een technische storing. Na een quick fix van de engineers ter plekke vertrokken we dan eindelijk naar Uganda. Inmiddels zijn we zo’n 24 uur onderweg en door de opgelopen vertraging vertrekken we nu we door de douane zijn, direct met de bus richting Aripezu wat nog ongeveer zo’n 12 uren duurt. Coördinator Oscar stond ons op te wachten op het vliegveld. In een van de meest sierlijke bussen die we ooit hebben gezien (die overigens stipt op tijd klaar stond om te vertrekken) gaan we deze reis aan, een mooie kans om onze gemiste slaap in te halen en onze ogen uit te kijken over het prachtige land. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.