VBW19 | Het is alweer zondag!

Geplaatst op 5 mei 2019 - 19:08

Het lijkt wel een week geleden dat alle leiders en deelnemers elkaar voor het eerst zagen. De intensiteit van het weekend was hoog, maar de sfeer liet zien dat het goed bevallen was. Lees mee over wat er allemaal op zondag heeft plaatsgevonden.

De leiders mochten een beetje uitslapen, in plaats van 07.00 uur, stonden vanochtend de meeste groepen om 07.30 uur op. Na het omkleden werden meteen de tassen ingepakt en de bedden weer afgehaald. Alles stond netjes buiten, voor er aan het ontbijt of de GMG begonnen werd. Het ontbijt was in het restaurant, de GMG was voor de meeste groepen in de huisjes.

 

Tijdens de GMG werd er wat dieper kennis gemaakt, gesproken over ''Wie wil je zijn?'' en  geloof. Daarna kon er nog even nagepraat worden op het koffieplein. Rond 10.15 uur stond de viering op het programma, in de sportzaal kwamen alle groepen weer samen. In de viering werd via Skype contact gemaakt met een project-coördinator, mochten de groepen meekijken met kerkdiensten in de projectlanden en was er een korte overdenking. Spreker Corjan Matsinger deelde een inspirerende visie op het jaarthema 'Outgrow Yourself', met persoonlijke voorbeelden en enthousiaste gebaren werden we in zijn verhaal meegenomen. 

 

Na de viering was het weer tijd voor lunch! In het restaurant en in de huisjes werd er genoten van een broodmaaltijd met snack. Vervolgens hadden de leiders tijd om informatie te verstrekken aan de deelnemers. Onder andere de meeneemlijst, de preünie en andere praktische zaken stonden op het menu.

 

Toen de groepen vol van informatie zaten, was er nog tijd om een balletje te trappen. Aan het einde van de middag werd het weekend afgesloten in de sportzaal. Met het thema-lied, en een uitgebreid uitzegen moment kwam het mooie weekend tot zijn einde. Alle ouders en deelnemers ontmoetten elkaar, er werd nog een grote groepsfoto gemaakt en toen was het tijd voor het afscheid. 

 

Dit mooie en gezegende weekend was om deelnemers en leiders, kennis met elkaar te laten maken en om hen als groep voor te bereiden op het project. Dit was ontzettend geslaagd en daarom zien wij uit naar alle projectverhalen!

 

Zie ook de toffe aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=St89oew7lk4 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.