Veel kleine stapjes gewenst!

Geplaatst op 23 dec 2017 - 12:57

Het jaar zit er bijna op. Een tijd van terugdenken en toewensen. Terugdenkend aan zijn project in Zambia wenst directeur Jan Bosman je een betekenisvolle Kerst en een 2018 vol stapjes in de juiste richting toe. 

'Terugkijkend op 2017 ben ik bijzonder dankbaar voor alles wat goed is gegaan bij World Servants. Ruim 750 deelnemers, meer dan 200 vrijwilligers, 15 partnerorganisaties, 70 actiegroepen en heel veel individuele supporters hebben ook van 2017 weer een heel mooi jaar gemaakt. Ik kan het niet beter zeggen dan met de tekst van een van de liederen die wevaak zingen: 'Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen; tienduizend redenen tot dankbaarheid.' Terugdenkend aan wat we tijdens ons project afgelopen zomer op een van de gebouwen in Zambia schreven, wens ik iedereen allereerst hele mooie dagen en voor 2018 heel veel kleine stapjes en stenen die tot grote veranderingen mogen leiden toe.'

Namens het hele team, Jan Bosman

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.