Voorbereidingsweekend 2024: een fantastische start van een zomer vol avontuur

Geplaatst op 21 apr 2024 - 13:47

Voorbereidingsweekend DAG 1 | De plek waar meer dan 700 enthousiaste jongeren en coördinatoren uit verschillende landen samenkomen om de projectzomer af te trappen!

Het is zover het leukste weekend van het Jaar is van start gegaan! Na een schitterend Leidersweekend is nu het feestelijke voorbereidingsweekend losgebarsten. Deelnemers en leiders vanuit alle hoeken van het land zijn massaal naar het sfeervolle Heino gekomen. Deze twee dagen hebben dit jaar een speciaal tintje. Ook de projectcoördinatoren afkomstig uit verschillende projectlanden zijn er dit gezellige weekend bij!

De afgelopen twee dagen hebben de vrijwilligers alles op alles gezet om dit weekend weer tot een groot succes te maken. In de vroege ochtend gloren stromen de eerste deelnemers binnen. Aan het einde van de ochtend is het tijd voor de centrale opening. De sporthal zit bomvol, nog even wachten en het feest kan beginnen. Met een toepasselijke muziekje en een luid applaus stappen de partners de zaal binnen.

Na een korte lunch en een goed gevulde maag starten de deelnemers en leidersgroepen met de teambuilding activiteiten. De avond valt op Summercamp en de workshops en trainingen zijn volop aan de gang.

We sluiten de dag af met een spetterend slotstuk in de sporthal. De zaal is verdeeld in twee groepen team rood en team blauw. De teams strijden vol voor de winst. We dansen, zingen, karaoke met de coördinatoren, spellen en er vliegen strandballen door de zaal!

Kortom, een dag vol ontmoetingen en enthousiasme!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.