Vooruitkijken samen met de coördinatoren

Geplaatst op 25 apr 2024 - 19:41

Partnermeeting DAG 8 | Een dag vol met interessante gesprekken!  

Er is vanochtend gekeken naar de effecten van de projecten, om optimaal gebruik te maken van een projectreis! In de middag is er een workshop over het doel en de elementen van projectvoorstellen. Hierna volgde nog een workshop, hierbij ging het over het doel van rapportages.  

Omdat veiligheid een belangrijk aspect is bij de voorbereiding en uitvoering van de projecten, stonden we hier ook bij stil! We namen de tijd om veiligheidsmaatregelen met elkaar af te stemmen en van elkaar te leren!  

Kortom een dag met interessante gesprekken over belangrijke zaken!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.