World Servants doet mee aan #GivingTuesdayNL

Geplaatst op 2 dec 2019 - 16:42

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, toch is het wereldwijd een groot fenomeen: Giving Tuesday. In 2018 is er een nieuw wereldrecord gerealiseerd door de GivingTuesday beweging waarbij het hoogste bedrag op 1 dag voor goede doelen is opgehaald, namelijk meer dan 300 miljoen dollar! Nederland doet voor het eerst mee in 2019. 

Natuurlijk is World Servants erbij! Want net als op elke andere dag is jouw support enorm welkom. Samen bouwen we aan verandering en één gift maakt al een wereld van verschil. Doneer juist op Giving Tuesday aan World Servants via deze link!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.