ZA122 | "Beleefd brutaal voordringen"

Geplaatst op 2 aug 2022 - 20:08

Afgelopen maandag zijn we om 11 uur vertrokken uit Ten Boer richting Zambia! We zijn erg dankbaar voor alle familie, vrienden, gemeenteleden en andere belangstellenden die ons hebben uitgezwaaid. Buschauffeur Gerard vond het zo leuk dat hij twee assisenten uit de groep wel wilde houden... 

Nadat Gerard ons allen had afgezet, vertrokken we in een lange stoet richting de incheckbalie, douane en de gate in Brussel. Dit alles liep zeer vlot zonder al te lange rijen, ook met dank aan André zijn quote: "Beleefd brutaal voordringen". De enige drugs die we door de douane hebben gesmokkeld, zijn de malariapillen die we allemaal op hetzelfde tijdstip hebben ingenomen. Hierna begonnen we aan een lange vliegreis richting Addis Abeba, met een tussenstop in Wenen. Net in slaap gesukkeld, kwam het diner voorbij.... 01:00 uur. Voor iedereen een bordje rijst met vlees en chocolademousse. De uren daarna zijn met niet al te veel slaap voorbij gekropen. Eenmaal de ogen weer open zijn we aangekomen in Addis Abeba. Hier werden we op het vliegveld van verschillende kanten aangekeken. Door onze rode shirts hebben we al veel bekijks, maar door het zingen voor Lyke haar verjaardag al helemaal! Leuk om te merken dat veel andere reizigers geïnteresseerd zijn in wat we in Zambia gaan doen. Om 09:25 uur (Ethiopische tijd) vlogen we richting Lusaka. Daar aangekomen stapten we het vliegtuig uit en snoven we de Zambiaanse lucht op. Na het ophalen van onze bagage werden we eerst nog even staande gehouden... De bouw- en medicijntas leken nog even voor problemen te zorgen, maar uiteindelijk liep alles met een sisser af! Buiten werden we verwelkomd door Collins vanuit CCAP in Zambia. Nadat de bagage naar de lodge was vervoerd, werden wij ook in een gezellig volle bus vervoerd naar onze slaapplek. Waar we in 2- en 3-persoonskamers slapen. Voor het avondeten werd gezorgd. En nadat onze buiken zijn volgegeten, wacht ons een heerlijke nachtrust! Woensdag staan we vroeg op en vertrekken we om 04:30 uur in de bus richting onze eindbestemming Mtelwe! 

PS: Onze internetverbinding is nog niet wat het moet zijn... Wordt aan gewerkt! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.