ZA217 | Gevonden!

Geplaatst op 3 aug 2017 - 12:14

De Kavinaka-groep kijkt terug op een avontuurlijke safari, compleet met 'wilde zoektocht'. Leeuwen, olifanten, nijlpaarden, zebras, giraffes en zelfs een luipaard! 

De groep heeft een goede nacht gehad op het kamp aan de rand van het safaripark. De groep sliep in tentjes op luchtbedden. De safari zelf was grotendeels in het donker, wat het extra spannend maakte. Hoogtepunt was wel de wilde zoektocht door de bush in de hoop een luipaard te zien. En ja! Ze hebben 'm gevonden. 

Betty blikt nog even terug op de afgelopen dagen: 'De overdracht eergister was indrukwekkend! Er waren toespraken en lokale dansers. Inge en Yvonne hebben als jarigen dit project het lint doorgeknipt en daarmee het gebouw officieel overgedragen. Aansluitend hadden we een maaltijd met alle betrokkenen, dus met de Nederlanders en een heleboel locals. Natuurlijk daar ook weer toespraakjes, woorden van dank en cadeautjes voor iedereen. Het afscheid van Kavinaka was niet zonder tranen. Er werd heel wat geknuffeld, ondanks het vroege tijdstip (we vertrokken om zes uur 's morgens).' De groep is nu weer onderweg terug van het safaripark naar Lusaka. Daar volgt morgen echt de allerlaatste dag in Zambia, met de laatste GMG en natuurlijk de souvenirsmarkt. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.