ZA219 | De bouw is begonnen

Geplaatst op 22 jul 2019 - 20:48

Groep Giessenburg doet verslag van hun eerste dag op de bouw. De traditionele vorm van water dragen hebben ze in ieder geval al redelijk in de vingers.

Yes! De bouw is begonnen. De eerste steen gelegd en het team is opgelucht. Eindelijk kan de energie loskomen. Wat is er in 1 dag al weer veel bereikt! Ongelofelijk wat teamwork teweeg kan brengen. De samenwerking is super en loopt goed. Het eten is heerlijk en de pannen elke dag leeg. Morgen begint het kinderwerk en ook daar zien we naar uit. Vandaag ook de eerste groetjes binnen gekregen. Erug leuk!! We missen er nog een paar, dus ouders, vrienden en betrokkenen.....stuur ze maar door.

En wat bereik je dan op zo'n eerste dag? De eerste lagen van de school staan en de welkomst circle wordt ook maar gelijk aangepakt. Als we er toch zijn......

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.