ZA219 | Een reis volgens het boekje

Geplaatst op 24 jul 2019 - 21:51

Het gaat goed in Zambia.

Het is hier minder warm dan in Nederland, maar overdag heerlijk. In de nacht wel wat fris, maar te doen. Om 18.00 is het volledig donker, maar dan krijg je ook een enorm mooi schouwspel te zien. De sterrenhemel. Onbeschrijfelijk! Een wonder. De gesprekken zijn goed en mooi. Bidt u mee voor een mooi vervolg van de reis, mooie gesprekken en goede samenwerking? We zijn dankbaar dat we met deze groep op pad mogen zijn. Toppers.

Ook snuiven de jongeren (of medevolwassenen) goed van de cultuur. Kip slachten, kliniek bezoeken, les geven, mee koken, persoonlijke gesprekken met andere jongeren en ga zo maar door.

De bouw gaat super. We staan versteld hoe snel het gaat. Dankbaar en vol verwachting kijken we vooruit. God is goed!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.