ZA219 | Nieuwe talenten worden ontdekt

Geplaatst op 26 jul 2019 - 19:20

Giessenburg mag trots zijn op haar jongeren en vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken in Zambia!

Er worden bijzondere talenten ontdekt... Van stucen, metselen, auto rijden in Afrika, schilderen en timmeren tot kinderwerk, houthakken en zand halen. We zijn trots op deze productieve groep. Het dak kan er bijna op en bij ons gaat het dak eraf. Mooie kinderen hebben jullie...dienstbaar en in ontwikkeling. Vreugde en verdriet wordt gedeeld. God is goed. Nu op naar het weekend.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.