ZA222 | Eén en al actie!

Geplaatst op 19 aug 2022 - 15:09

Hey hallo, lieve familie en vrienden thuis. Hierbij weer een update uit het prachtige land Zambia. 

18 08 2022

De wekker ging op de bouwdag weer om 6 uur. Jullie denken wekker?? Zo’n normale wekker was het niet, hoor. Een stukje militaire drill van Gerben werkt perfect voor de MEESTE mensen.
Tijdens het ontbijt werd de meiden voor de vlechtjes gemeld dat ze om een uur  of half 11 richting de lokale kapper mochten gaan. Helaas stond hen daar een grote teleurstelling te wachten. Hier in Zambia is het gebruikelijk dat de stroom even niet fatsoenlijk functioneert. Dit cultuurdoel moest dus nog even op zich laten wachten. 
Daarnaast is er op de bouw weer supergrote progressie geboekt. Naast het stucen werd er ook erg druk geverfd aan de spanten van het dak. De spanten worden niet geverfd zoals dat in Nederland gebeurt. Hier is het gebruikelijk om het aan te mengen met liters diesel. Dit om ervoor te zorgen dat de mieren en termieten het dak niet aanvreten. Gelukkig is het hier bloedheet waardoor de spanten al na een kleine 2 uur op het dak geplaatst konden worden.
Na een drukke bouwdag heeft iedereen heerlijk gedoucht, hebben nog een aantal gespeeld met de kinderen en uiteindelijk heeft iedereen genoten van het eten van Tito.
's Avonds hebben een aantal spelletjes gespeeld en de dagboeken zijn ook weer bijgehouden.

19 08 2022

Vandaag gelukkig geen militaire drill. André heeft ons gespaard. Na het ontbijt zijn wij begonnen met twee dingen. Kinderwerk en vlechtjes. Ja, je leest het goed. De vlechtjes konden vandaag gehaald worden. Daarnaast was er, zoals elke ochtend, ook weer kinderwerk. Er werd weer leuk geknutseld en gespeeld met de kinderen.

Dan ook nog een update over de bouw. Vandaag kwam Michael terug met blikken verf voor het World Servants logo. Hier zal na het weekend aan gewerkt worden. Daarnaast is er vandaag ook progressie gemaakt aan de bouw. Er worden diepe gaten gemaakt in de harde en droge grond. Dit voor de pilaren van de veranda.

Dan nog wat extra nieuws. De kippen treden steeds verder in ons kamp. De eerste kip in de slaapzaal is gespot (vinden de meiden erg leuk). 
Daarnaast is er ook veel spanning voor de voetbal interland. Dit gaat morgen vroeg GROOTS plaatsvinden. Hiervoor zal na de bouw nog een meeting en training plaatsvinden.
Dit was de update voor dit keer.

Met lieve groetjes,

Nathan & Jetze

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.