ZA222 | On our way

Geplaatst op 26 aug 2022 - 22:27

Vanaf het vliegveld van Addis Abeba krijgen we even een update van de reis tot nu toe. 

We zijn goed geland in Ethiopië en wachten nu op onze vlucht naar Brussel.  Ondertussen worden er wat powernapjes gedaan, mooie verhalen opgehaald,  foto's bekeken en wordt het vliegveld verkend.  Waarbij er nu zelfs een heuse discussie gaande is of verkend nu met een d of t is. Gelukkig gaf schoolmeester Jetze het verlossende antwoord.  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.