ZA222 | Wie maakt het mooiste bommetje?

Geplaatst op 16 aug 2022 - 09:41

Een fotoshoot in de zondagse kleding, smijten met daka, en een lesje tuinieren bij de banana farm die werd afgesloten met een wedstrijd 'wie maakt het mooiste bommetje' in het zwembad. Lees snel verder voor de rest van de avonturen! 

Uitslapen, wat een heerlijkheid! Het is zondagochtend en pas om 07:30 uur gaat de wekker. Pas? Ja, na elke dag om 6.00 uur wakker gemaakt te worden, voelt half 8 als uitslapen. Rond 8 uur zat iedereen in zijn/haar mooiste kleding aan het ontbijt. Ruth zorgde voor een heuse “show your outfit” fotoshoot met alle rokken, jurken en stropdassen. Een uurtje later vertrokken we richting de kerk. Daar aangekomen kwam het prachtige gezang van het koor ons al tegemoet. Onder luid applaus werden we welkom geheten. En zo mooi als het koortje van de kerk zong, zo briek klonken onze Fryske keeltjes.  Na een preek van ondergetekende kwam de kerkdienst tot een einde.

Op naar de banana farm. Hier aangekomen kregen we een mooie rondleiding waarna we nu alle wijsheid bezitten over het planten en laten groeien van bananenplanten. Maar het hoogtepunt van deze dag? Een wandeling door de tuin van Robbie en Sally, de eigenaren van de plantage. Het bijzondere aan deze tuin? Het zwembad! De heren deden een wedstrijdje “wie maakt het mooiste bommetje” en de meiden lieten hun schoonspring kunsten zien. Rond een uurtje over 5 waren we weer terug bij ons tentenkamp waar er weer een heerlijke maaltijd van Tito op ons stond te wachten.

Vandaag (maandag) knallen we weer heerlijk hard op de bouw. Het is en blijft bizar om te zien hoe ver we zijn op slechts onze derde bouwdag. Dit is natuurlijk niet alleen aan onze eigen inzet te danken maar vooral aan die van de locals. Ook startte het kinderwerk vandaag. 70 enthousiast kids stonden in schooluniform op ons te wachten. Van schipper mag ik overvaren tot Annemaria Koekoek, alles werd enthousiast meegedaan.

Vanmiddag was het tijd voor football for water. Een nieuw WS concept wat met veel enthousiasme werd ontvangen. Na 2,5 uur sporten kwamen onze toppers bezweet en wel terug. Daarnaast brachten een aantal dames uit het dorp een bezoek aan ons waarbij we de kans kregen om kleding te laten maken. Jurkjes, rokken, tasjes en bloesjes, alles werd bestelt. Over een week weten we hoe mooi alles eruit komt te zien.

Op de bouw werd lekker door gebuffeld waarbij de juist stuc tactiek werd ontdekt. De meningen verschillen nog steeds of het gooien met daka of toch het netjes smeren het beste werkt. Zelf bakte ik van beide vrij weinig (iedereen zo zijn/ haar talenten😉)

Terwijl ik deze update schrijf, zit de leukste gmg groep van het project aan de afwas. Vanavond staat een q&a met Michael (onze coördinator) op het programma.

En morgen? Dan gaat de wekker weer heerlijk vroeg! Voor nu, slaap lekker allemaal

Liefs een hele trotse en dankbare hoofdleider

 

Tip: bekijk de rest van de foto's in de volgende update!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.