ZA319 | Datingnight en circusartiesten

Geplaatst op 2 aug 2019 - 16:51

Wat hebben wij het hier gezellig in onze woonkamer met open dak! We voelen ons al helemaal thuis.

We zijn ondertussen gewend geraakt aan de latrines en we hebben ons bekend gemaakt met de begroetingen (moeliewoelie!). We hebben ontzettend genoten van jullie lieve groetjes, maar ook van elkaars gezelligheid.

Maar goed, we hebben niet stil gezeten, want in de tussentijd van het vorige bericht en nu zijn de muren van de school omhoog geschoten als kool, is geen losliggende baksteen veilig, of hij wordt al opgestapeld en leren we onszelf steeds beter een emmer op het hoofd te dragen. Gisteren had bouwleider Evelien het even lekker rustig, want (assistent) bouwleider Maik stond te popelen om het een dagje over te nemen. Hij flaneerde prachtig met zijn sleutels over de bouw en zette iedereen keihard aan het werk.

Ook het kinderprogramma liep gesmeerd, alle kinderen deden fantastisch mee door Frank en zijn welgewaardeerde rechterhand Gea.

Ook het cultuurprogramma is helemaal  van start, Brenda is als cultuuruitje samen met Greta, Ymie, Cedric en Tjerk naar een kliniek geweest. Ondertussen konden ze gelukkig wat nieuwe scheppen halen voor op de bouw. De kliniek met een kinderafdeling voor hiv en malaria was indrukwekkend om te zien.

Tegen het einde van de middag werden de vrouwen uitgenodigd voor een potje netbal (een combi van basketbal en korfbal, maar dan zonder net). Deze is helaas door de uitdagers gewonnen. Na het avondeten moesten we van Anne-Marije, Femke, Ilse en Gea de zaal snel verlaten want deze werd omgetoverd tot een heus romantisch sprookje met kaarsen en al. De speeddateavond was namelijk aangebroken. De dames kamden hun haar, vlochten het in het tutten zichzelf op. De kleding was praktisch noch chique. De heren daarentegen gingen niet voor praktisch, ze gleden in hun gladste broek, de haren gingen strak in de lak, de tanden werden viervoudig geflost en de stropdassen hingen keurig te bungelen aan de zon-gebruinde nekjes. In formatie liepen ze naar de eetzaal toe, de vrouwen jubelden hen tegemoed (je had erbij moeten zijn (; ). Eenmaal binnengekomen in de zaal vol hartjesconfetti, kaarslicht en prachtige ballonnen gingen wij een geweldig avondprogramma tegemoet, waar we diep in elkaars ogen hebben gekeken, diepe gesprekken hebben gevoerd en hard hebben gelachen. Kortom, een geslaagde avond.

De volgende ochtend werden de jongens gewekt met 'de luisterboekstem' van Rients (aldus Rick).

Na het ontbijt en de gmg's (die ondertussen niet meer door de leiders gehouden worden) ging het circus vandaag van start. Jongleerballen vlogen je om de oren, linten flitsten voorbij en acrobaten werden geboren. Ondertussen wordt er alweer gebouwd en is er ook een cultuuruitje naar een staalfabriek en een politiebureau gaande.

Hier nog wat uitspraken  van de uitsprakenmuur en de wc-krant om dit verslag af te sluiten: "Ik kak heel snel want ik ben een horeca kakker"  "die broccoli ligt echt vet lekker" en "fase 3 is als een slang die vervelt, gewoon floep"

Groetjes!
Za319
Rients en Ties

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.