ZA319 | Time flies when having fun

Geplaatst op 11 aug 2019 - 16:10

In Zambia zitten ze niet stil. Hoofdleider Rients praat ons kort maar krachtig bij.

Na een intensieve bouwweek, hebben vrijdag bijna alle deelnemers bij een familie uit de gemeenschap geslapen. Een indrukwekkende ervaring.

Zaterdag was de interland. We verloren, maar de teamgeest was zo goed dat het voelde als winnen [opmerking van de redactie: zo kunnen wij 't ook, Abma]. In de avond organiseerden Anne-Marije, Ties en Rick een avondprogramma: ik houd van Donje. Een variant op Ik hou van... Precies.

Vanmorgen hadden we een kerkdienst onder een grote boom. Er is niet veel nodig om je christen-zijn samen te vieren. De lokale pastoor droeg bij, en Frances verzorgde een mooie overdenking.

Vanmiddag hadden we even vrij. Er werden veel spelletjes gespeeld, liedjes gezongen en ook de voorbereidingen voor de bonte avond moeten niet worden onderschat.

Het gaat echt goed met ons, de sfeer is top.

Morgen is de overdracht van het gebouw en daarna het kinderfeest.

Groeten van een heel tevreden hoofdleider en zijn team.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.