ZA417 | Holland time or Zambian time?!

Geplaatst op 18 jul 2017 - 11:05

Hier in Zambia gaat het TOP! Na een enorm lange, maar prachtige busreis, belandden we zaterdag, in het donker, in een soort welkomstfeest. Er werd gedanst, gelachen, gezongen, van alles! Als dit een voorbode is voor de rest van het project, dan komt het wel goed :), aldus hoofdleider Mark.

Zondag hebben we met zes andere kerken een openluchtdienst gehouden onder een boom. Het duurde een beetje lang en ook dit was weer `een mooie culturele ervaring` :) Maar het is natuurlijk prachtig om samen dezelfde God te dienen. In de middag werd het welkom nog eens dunnetjes over gedaan! Maar nu was het een officiële ceremonie. Dus dat betekent: veel toespraken, veel mensen die zichzelf belangrijk vinden, maar ook heel veel muziek, dans en gelach. En omdat we zo welkom zijn, kregen we als groep een haan cadeau! Die we inmiddels achter de kiezen hebben... :)

Het bouwen gaat heel erg snel. We worden flink geholpen door de locals, wat ook voor een boel vrolijke momentjes zorgt. En de eerste Hollandse liedjes klinken al over de bouwplaats!

Het kinderwerk is nu ook twee dagen bezig en het aantal kinderen is inmiddels verdubbeld: van 150 naar 300! Dat is een goed teken. Voor sommige deelnemers best een uitdaging, maar de kids vinden alles geweldig.

De sfeer zit er goed in. We hebben de motivatie om het dak op het schooltje te krijgen. De interactie met de locals wordt alleen maar vrolijker. We hebben zin in de volgende twee weken!

Groetjes van de hoofdleider!


Ps: de gezondheid gaat (weer) goed, op een dwarse scheet na.

Pps: de kinderwerk handpop is blijkbaar eng en leuk tegelijk

Ppps: de hoofdleider mocht de haan slachten met een bot mes

Pppps: bij het maken van een afspraak wordt nu gecheckt: Zambian time or Holland time?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.