ZA417 | Hoofdleider scoort winnende goal

Geplaatst op 24 jul 2017 - 16:47

Coördinator Philemon gaf gister al een korte preview, nu een (foto)verslag van de groep zelf over een veelzijdig weekend. Met sportief nieuws over hoofdleider Mark...

Het weekend is weer voorbij, en wat voor weekend! Als groep hebben we zoveel meegemaakt en cultuur gesnoven, dat we gelijk in de 'tweede week dip' zijn beland :) Maar ook deze week staat bomvol gepland, dus die dip houdt niet lang stand.

Na de markt van vrijdagmiddag, hebben we 's avonds een bijbelstudie avond gehad. Hierin konden we mooi even doorpraten over de donderpreek die we een zondag eerder van een lokale dominee hoorde. Het thema was dan ook genade. 

Omdat de markt van vrijdag een hapje uit de bouw week heeft genomen, hebben we zaterdag facultatief gebouwd. En bijna iedereen bouwde mee! En terecht, het blijft natuurlijk een werkvakantie ;)

's Middags deden we heuse Zambia Express! In kleine groepjes doopte we ons onder in de gebruiken van de locals. Dat betekend: water halen op je hoofd, dansen op Zambiaanse muziek, maïs oogsten en het volkslied zingen. Dat ging met... Wisselend succes, met een boel hilariteit als gevolg :)

Zondag was het alweer tijd voor de kerk! We waren zeer onder de indruk van het kinderkoor, en nog meer onder de indruk van het vrouwenkoor. Onze muzikale bijdrage viel (uiteraard) erg in het niet, maar hopelijk waren ze wel onder de indruk van onze gitaar.

Daarna werd het tijd om onze getergde bouw-spieren nog meer in te spannen met de voetbalwedstrijd Zambia Holland! Omdat de Zambiaanen heel sportief speelden wonnen we met 5-4!

In de avond was het tijd voor een hybride sing-in en daarmee was het weekend alweer voorbij.

De bouw gaat super, als het aan ons ligt dan komt het dak er wel op. Maar het ligt niet altijd aan ons, dus we houden een slag op de arm :)

Wij gaan vlug verder met de tweede helft van ons project! Geniet van de fotos en tot over iets meer dan een week!

Groetjes van de hoofdleider!


Ps: we hebben inmiddels meer dan 60 kippen opgegeten. 

Pps: een ontmoeting met een cobra liep niet goed af. Voor de cobra!

Ppps: we hebben de schaal van Bristol inmiddels uitgebreid behandeld. Tijdens het eten. 

Pppps: een van de technisch leiders heeft zichzelf verwond. Tijdens het kinderwerk. Met het puntenslijper. Maar een blaarpleister doet wonderen :)

Ppppps: geloof het of niet, de winnende goal is gescoord door de hoofdleider!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.