ZA417 | 'Only painting remaining'

Geplaatst op 23 aug 2017 - 21:26

'Voorthuizen' is krap drie weken thuis en 'hun' gebouw is al op een haar na af. Alleen de verf moet er nog op, rapporteert coördinator Moffat. 

'Ergens volgende week kan ik sein 'opgeleverd' versturen aan alle geliefde deelnemers van het Matipa-project en hun supporters!' En verder: Morgen ga ik naar Kavinaka en ik weet al dat het werk van de groep van project ZA217 ver gevorderd is.'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.