ZA418 | Een bewogen weekend

Geplaatst op 21 aug 2018 - 09:06

Hier volgt een kort berichtje met smakelijke snacks... 

Hoi!

Een kort bericht vanuit Zambia! We hebben hier een goed weekend gehad, zaterdag hebben we in de ochtend wat gebouwd en 's middags zijn we op bezoek geweest bij twee families. 
Helaas kregen we ook het bericht van een overlijden in de familie van Janine. Hierop hebben we direct plannen gemaakt om Janine zo snel mogelijk terug naar Nederland te laten gaan.

Snacks van de dag:
- Anne probeerde de waterpas bij te vullen om het belletje er uit te krijgen.
- Martine verbaasde zich er over dat een boer die meerdere vrouwen heeft, zo elke 2 nachten een andere slaapplaats heeft.

Zondag ochtend begon de dag vroeg. Om 04:00u werd Janine nog even flink geknuffeld en is zij met Wouter en Moffat vertrokken naar Lilongwe in Malawi. Vanuit Lilongwe is Janine vertrokken naar Nederland. Janine is gisteren veilig thuis aangekomen.
De rest van de groep werd om 07:30u weer wakker en heeft in de ochtend een kerkdienst gehad met de locals voor de school waar we slapen. S middags hebben we lekker gechillt, waarna 's avonds nog een bijbelstudie werd geleid door Gerdien.

Snacks van de dag:
- Gerdien heeft als een volleerd dominee gepreekt en de dienst geleid!
- Ook Gideon ontdekte zijn gevoel voor dans en heeft in de kerkdienst echt een showtje weg gegeven!
- Wouter heeft inmiddels deze reis 4 visa verzameld.

Warme groeten vanuit Zambia!
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.